Tieneryoga (12-18 jaar)

Als tiener verandert er veel in je leven en in je lichaam. Er wordt veel van je verwacht. Yoga helpt tieners hiermee om te gaan. Het is leuk om af en toe te ontsnappen aan de drukte om je heen en even stil te staan bij je eigen lichaam. Je wordt je bewust van je ademhaling (de sleutel tot ontspanning). Je leert te vertrouwen op jezelf en hierdoor om te gaan met moeilijke situaties.

Tieneryoga zorgt ervoor dat je je gemakkelijker kunt concentreren. Het geeft rust in je hoofd waardoor je sneller en effectiever je dingen kunt doen, zoals bijvoorbeeld huiswerk. Zo houd je tijd en energie over voor de dingen die jij leuk vindt!

We ontwikkelen bepaalde kwaliteiten zoals zelfvertrouwen, rust, moed, geduld, kracht, dankbaarheid….net doordat de lessen opgebouwd zijn rond deze thema’s.

Tijdens tieneryoga worden yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, dansen, meditaties en visualisaties, affirmaties, mantra’s, massages, …. aangeboden. Elke les is dynamisch en ontspannend. Actie en ontspanning wisselen elkaar af.

Er is ook ruimte voor gesprekken rond dagdagelijkse ervaringen. Tieners zijn blij met een luisterend oor en komen tijdens de yogales vaak tot ontdekking dat ze niet de enigen zijn met de problemen die ze ervaren.

Tieners kunnen veel van elkaar leren en krijgen hier dan ook ruimte voor. De tieneryoga houdingen zijn vaak per twee en vragen op een leuke manier samenwerking en vertrouwen in elkaar.

Voordelen van tieneryoga

Aanbod

Ik bied tieneryoga aan in groep. Inschrijven kan per reeks of per les. Zie agenda voor data.
Voor een examenperiode bied ik ook een aantal lessen aan waarin we yogaoefeningen (o.a. braingym) doen die de concentratie en het leervermogen versterken.
Ik bied ook privélessen aan, aangepast aan dat wat de tiener op dat moment nodig heeft. Dit kan in de praktijk of bij de tiener thuis.
Of liever yoga in een zelf samengesteld groepje (familie, vrienden,…), alles is mogelijk.

Tarieven